Hlavní obsah

Sedmdesátiletý důchodce pašoval na jachtě kokain za tři miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kokain v odhadované hodnotě až 100 miliónů liber (přes tři a půl miliardy korun) objevila irská pobřežní stráž ve spolupráci s celníky na palubě jachty zhruba 300 kilometrů od pobřeží severního Irska.

BEZ KOMENTÁŘE: Irské úřady zadržely jachtu s tunou kokainu na palubě

 
Článek

Zhruba tunu drogy převážel na lodi Makayabella podle listu The Independent 70letý důchodce spolu se dvěma dalšími členy posádky. Všichni tři mají britské občanství. Trojice zadržených zůstává v irské vazbě.

K zásahu na palubě jachty došlo v úterý v časných ranních hodinách. Posádka jachty se podle irských médií nevzmohla na žádný odpor.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Byla obzvlášť tmavá noc. Neměli vůbec ponětí, že jsme tam, dokud jsme nebyli na palubě,“ uvedl David Barry z irského námořnictva.

Akce byla součástí rozsáhlé mezinárodní operace namířené proti pašerákům drog. [celá zpráva]

Eric Timon z irské Námořní služby popsal množství zabaveného kokainu jako „velmi významné“.

Náklad měli zřejmě předat ještě na moři

Na operaci spolupracovali kromě irských vyšetřovatelů také Britové a portugalské centrum pro potírání obchodu s narkotiky.

Podle irského zpravodajského serveru RTE je pravděpodobné, že posádka jachty měla ještě na moři náklad předat dalším překupníkům.

Droga nejspíš pochází z Jižní Ameriky a jachta Makayabella vyplula z Karibiku. Zatím není jasné, jestli měl veškerý kokain skončit na území Irska a být dál přepraven do Británie.

Reklama

Výběr článků

Načítám