Hlavní obsah

Na Ukrajině bojují ruští vojáci, tvrdí Polsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Na východní Ukrajině bojují příslušníci ruské armády. Ve středu to oznámil polský premiér Donald Tusk, podle něhož to potvrzují zjištění polské rozvědky.

Foto: Adam Stepien/Agencja Gazeta, Reuters

Polský premiér Donald Tusk

Článek

"Jsou to informace Severoatlantické aliance, potvrzené polskou rozvědkou," řekl Tusk podle listu Rzeczpospolita během vystoupení před polskými poslanci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle premiéra by se měl na Ukrajině angažovat Západ. "Ukrajině pomůžeme tehdy, pokud přimějeme Evropskou unii, Spojené státy, Kanadu a NATO ke krokům v ukrajinský prospěch," řekl Tusk.

Současně však odmítl volání opozice, aby Varšava přijala ještě ostřejší sankce proti Rusku.

Moskva až dosud kategoricky odmítala obvinění Kyjeva a Západu, že by na východě Ukrajiny bojovali ruští vojáci nebo že by dodávala zbraně a další vybavení proruským separatistům. Maximálně byla ochotna připustit účast dobrovolníků.

Související témata

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Foto: ČTK/AP

Polský premiér Donald Tusk

K pondělnímu zadržení deseti ruských výsadkářů na východní Ukrajině se ruské ministerstvo obrany vyjádřilo prostřednictvím anonymního zdroje, podle kterého hlídka nejspíše překročila neoznačenou hranici omylem. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám