Hlavní obsah

Za ukrutné povodně u nás může vousatá zpěvačka z Eurovize, tvrdí balkánské církve

Za nejhorší povodně na Balkáně za poslední století může rakouský transvestita Conchita Wurst, vousatá zpěvačka, která vyhrála televizní soutěž Eurovize. Podle patriarchů srbské a černohorské pravoslavné církve byla velká voda, která vyhnala z domovů více než 150 tisíc lidí a šest desítek jich připravila o život, božím trestem za hříchy společnosti, které Conchita ztělesnila.

Foto: Reuters

Conchita Wurst vítězí v Eurovizi.

Článek

Bůh podle patriarchů Irineje a Amfilohije „poslal deště, aby lidem připomněl, že se nemají dát na scestí“, a „potrestal je za jejich hříchy“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Bůh takto smývá ze Srbska jeho hříchy,“ prohlásil Irinej. Představený černohorské církve Amiflohij dodal, že záplavy jsou znamením, že by lidé měli odmítnout Wursta stylizujícího se do Krista.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Conchita Wurst a její vystoupení v EuroviziVideo: Reuters

Conchita vyhrála Eurovizi předminulý víkend s písní Rise Like a Phoenix. Bylo to teprve druhé vítězství rakouského zástupce v soutěži a dostavilo se po 48 letech. Conchita bezprostředně po udělení prvenství uvedla, že hlasováním pro ni dali evropští posluchači také najevo ochotu skončit se starými předsudky, „kráčet do budoucnosti a nedělat kroky zpátky“.

V Srbsku, Bosně a v Hercegovině už hladina Sávy klesá a zpomalilo se i stoupání Dunaje. Někteří z více než 150 tisíc evakuovaných se vracejí do svých domovů a začíná sčítání škod. Podle odhadů jsou mnohamiliardové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ze zatopeného Obrenovače se stalo město duchůVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám