Hlavní obsah

Z USA zbude radioaktivní popel, pohrozil jaderným útokem ruský moderátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Rusku po připojení Krymu žádný postih ze strany Spojených států nehrozí. USA mají totiž z Ruska respekt, protože je jedinou zemí na světě, která je schopna zničit je jadernými zbraněmi. V neděli to v televizi řekl moderátor Dmitrij Kiseljov, jehož loni prezident Vladimir Putin jmenoval šéfem státní agentury Russia Today, která má nahradit RIA Novosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ruský moderátor pohrozil USA jaderným útokemVideo: Reuters

 
Článek

„Rusko je jedinou zemí na světě, která je skutečně schopna proměnit Spojené státy v radioaktivní popel,“ prohlásil Kiseljov na prvním kanále státem kontrolované televize Rosíja. Jeho slova dokládal ilustrační snímek atomového hřibu po výbuchu jaderné pumy.

„Sami Američané považují Putina za silnějšího vůdce, než je Obama,“ porovnal moderátor prezidenty Ruska a USA a připojil řečnickou otázku: „Proč jinak pořád Obama Putinovi telefonuje a mluví s ním celé hodiny?“

Systém umí automaticky odpovědět

Kiseljov dál prohlásil, že zůstává aktivní ruský obranný systém z dob studené války, o němž se oficiálně nemluví. Systém známý jako Perimeter by odpověděl na raketový útok i v případě vyřazení ruských velících středisek.

„I kdyby po nepřátelském jaderném útoku nemohli být zkontaktováni lidé na našich velících postech, systém automaticky vypálí naše rakety tím správným směrem,“ prohlásil moderátor, přičemž jeho slova opět doprovodil grafický obrázek s trasou ruské rakety vyslané přes Tichý oceán na USA.

Západ neuznává odtržení Krymu od Ukrajiny a jeho deklarované připojení k Rusku. USA a EU kvůli postupu Moskvy na Krymu uvalily na ruské a ukrajinské představitele sankce. [celá zpráva]

USA a Rusko se před čtyřmi lety v Praze dohodly na snížení svých jaderných arzenálů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám