Hlavní obsah

V centru Kyjeva vyrostly barikády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Demonstranti v centru Kyjeva v noci na čtvrtek postavili nové barikády o výši až pět metrů ze strachu před dalším zásahem těžkooděnců. Zpevňují je pytli se sněhem. V centru podle policie nocuje asi 5000 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční protesty v KyjevěVideo: Reuters

 
Článek

Odpůrci režimu Viktora Janukovyče se obávají dalšího policejního zásahu, podobného těm, jaké zažili v posledních dnech. Z Krymu mají do metropole zároveň dorazit čerstvé policejní síly. Podle ukrajinských médií do hlavního města směřují i autobusy s přívrženci prezidenta Janukovyče a jeho Strany regionů. Jejich mítinky na podporu prezidenta ale byly zatím nepočetné.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasáhla proti demonstrantům v KyjevěVideo: Reuters

Vedení opozičních stran očekává, že prezident splní svůj slib a propustí osoby zadržené v minulých dnech při srážkách s policií. Janukovyč propuštění „některých” zatčených osob slíbil v pondělí, zatím jich vyšlo na svobodu šest. Podle šéfa opoziční strany Svoboda Oleha Ťahnyboka je ale zatčených mnohem víc. [celá zpráva]

V Bruselu má dnes první místopředseda ukrajinské vlády Serhij Arbuzov jednat s komisařem Štefanem Fülem o dohodě o přidružení a volném obchodu, kterou ukrajinské vedení minulý měsíc odmítlo podepsat. Jak prohlásil ukrajinský ministr zahraničí Leonid Kožara, Kyjev si od jednání slibuje podpis asociační dohody „za skutečně výhodných podmínek”. Ve středu premiér podmínil podpis dohody půjčkou ve výši 20 miliard eur. [celá zpráva]

Ve Štrasburku budou o situaci na Ukrajině jednat poslanci Evropského parlamentu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám