Hlavní obsah

Nespokojení jedlíci zabili v Německu slavného japonského šéfkuchaře

– Berlín

Slavný japonský šéfkuchař Miki Nozawa zemřel tento týden v Německu poté, co ho zbili dva muži nespokojení s tím, co jim sedmapadesátiletý mistr ve své nově otevřené restauraci v Německu předložil. Informoval o tom německý list Süddeutsche Zeitung.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nozawa si otevřel restauraci nesoucí jeho jméno na ostrově Sylt, luxusním německém turistickém středisku u Severního moře. Dva ze zákazníků si ale stěžovali, že jim jeho smažené nudle se zeleninou a hovězím nechutnaly, a odmítli za jídlo zaplatit.

Později téhož večera na ně Nozawa narazil v baru a vyzval je, aby mu uhradili účet – deset eur za každého (asi 260 korun).

Následovala hlasitá hádka, která pokračovala před barem, kde oba muži, jimž je šestatřicet a padesát let, začali Nozawu bít. Šéfkuchař zemřel několik hodin po převozu do místní nemocnice. Přesná příčina smrti zatím nebyla stanovena, uvedli němečtí vyšetřovatelé.

Než si otevřel vlastní restauraci na Syltu, pracoval Nozawa u italského podnikatele Flavia Briatoreho v jeho slavné restauraci Billionaire na Sardinii. Vařil mimo jiné pro Michaila Gorbačova, Phila Collinse, Denzela Washingtona i pro další celebrity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám