Hlavní obsah

V Itálii a Řecku zavládlo čtyřicetistupňové vedro, země sužují požáry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím/Atény

V Itálii a Řecku, které se potýkají s extrémními vedry kolem 40 stupňů Celsia, řádí desítky lesních požárů. V Řecku si už vyžádaly šest zraněných, informovala ve středu agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Itálii a Řecko sužují čtyřicetistupňová vedraVideo: Reuters

 
Článek

V Řecku se při lesních požárech na poloostrově Peloponés zranilo šest lidí. Jeden ze zraněných je ohrožen na životě a musel být převezen do specializované nemocnice v Aténách.

Rozsáhlý lesní požár propukl v úterý odpoledne a kvůli silnému větru se rychle šířil v regionu kolem města Megalopolis. Nasazeny byly hasičské letouny a vrtulníky. Hořelo na více frontách a plameny ohrožovaly obce Anemoduri a Rutsi, jejichž obyvatelé odmítali vesnice opustit.

Hasiči a dobrovolníci během noci dostali několik požárů pod kontrolu, uvedla televize NET. Nebezpečí lesních požárů zůstává velmi vysoké, varuje řecký meteorologický ústav. V mnoha částech země teploty dosahují 42 stupňů a panuje extrémní sucho.

Vedra v Itálii

Vedra trápí celou Itálii, hlavně však jih. Už v úterý bylo v sicilském městě Enna naměřeno 40 stupňů a ve středu se čeká "pekelných" 44 stupňů. V 13 italských městech - od Bologni na severu až po Reggio Calabria na jihu Apeninského poloostrova - vyhlásily úřady varování před vedry. Mírné ochlazení má nastat ve čtvrtek.

Rekordní teploty tohoto léta přiživují především na Sicílii desítky požárů. Dvacítka státních hasičských letounů a vrtulníků nepřetržitě zasahuje u 32 požárů, z nichž asi tucet je hlášen ze Sicílie. Sedmnáct požárů hasiči dostali pod kontrolu nebo zlikvidovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám