Hlavní obsah

Silné zemětřesení zasáhlo sever Itálie, zemřelo nejméně 15 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boloňa
Aktualizováno

Zemětřesení o síle kolem šesti stupňů podle Richterovy stupnice zasáhlo v úterý sever Itálie. Podle agentury Reuters při něm zemřelo nejméně 15 lidí. Až pět dalších lidí se pohřešuje, mnoho dalších je zraněno. Řada lidí uvízla v troskách. Jen před týdnem ve stejné oblasti silné otřesy způsobily smrt sedmi lidí a poničily stovky domů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V důsledku zemětřesení padaly v italském Cavezzu budovyVideo: Reuters

 
Článek

Zemětřesení způsobilo velké materiální škody, v některých oblastech narušilo dopravu.

"Jsou tu oběti. Situace je velmi vážná. Někteří lidé uvízli pod troskami," řekl televizi SkyTG24 Alberto Silvestri, starosta obce San Felice. V blízké Mirandole zasypaly podle zpravodajské televize Rai News24 trosky skladu čtyři dělníky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stanové městečko s oběťmi zemětřesení zasáhly nové otřesyVideo: Reuters

Poslední otřesy byly citelné po celém severu Itálie. Jejich epicentrum ležící na sever od Boloně a Parmy je v hloubce 9,6 kilometru. Zemětřesení dosáhlo síly 5,8 stupně podle Richterovy škály.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Místa zemětřesení v Itálii

V noci na 20. května zasáhlo stejnou oblast zemětřesení o síle 5,9 až šesti stupňů. Sedm lidí přišlo o život, pět desítek osob utrpělo zranění a přes 7000 jich muselo vyhledat nouzové přístřeší. Značné škody byly zaznamenány zejména na starých budovách a objektech historického významu. Nové otřesy je ještě více poškodily. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letecké záběry na zemětřesením zdevastovanou ItáliiVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám