Hlavní obsah

Synové prominentů brutálně znásilnili a zapálili 18letou dívku, Ukrajina zuří

– Kyjev
Novinky, fia

Ukrajinou cloumá vlna vzteku, kterou vzedmul případ neuvěřitelně brutálního znásilnění 18leté Oksany Makarové, které mají na svědomí tři mladíci. Dívku sexuálně zneužili, načež se ji pokusili uškrtit a nakonec ji zabalili do prostěradla, hodili do jámy na stavbě a zapálili. Dva z pachatelů jsou přitom synové vysoce postavených činitelů. Ukrajinci pro ně žádají exemplární potrestání.

Znásilněná a popálená Ukrajinka mluví o svých pocitech

 
Článek

Dívka jako zázrakem přežila, lékaři jí však museli amputovat ruku a obě nohy. Je popálená na 50 procentech těla, shořely jí ledviny. Její matka s ní v nemocnici natočila video, na kterém se své zmučené dcery ptá, jaký trest by měl být pachatelům uložen. Zmučená dívka odpověděla, že by jim měly být odříznuty genitálie a předhozeny psům.

Volání po kastraci, ale také po trestu smrti, se nyní ozývá po celé Ukrajině. Zvláště poté, co vyšlo najevo, že pachateli hrůzného zločinu, který se odehrál 9. března, jsou syn předsedy oblastní správy Maxim Prisyjnikov (23) a syn oblastního státního zástupce Artijon Pogosjan (21). Třetí zúčastněný Jevgenij Krasnoček poskytl k brutálnímu útoku svůj byt, do něhož dívku mladíci pozvali.

Protesty donutily Janukovyče zasáhnout

Mladíky policie nejdříve zatkla, dva z nich byli ale zakrátko propuštěni pro nedostatek důkazů. Když se potvrdila jejich identita, Ukrajinci se rozlítili nad ledabylým vyšetřováním případu. Jeden z mladíků dokonce útok klidným hlasem popsal na videu zveřejněném na internetu. Lidé vyšli do ulic, protestovalo se před budovou generální prokuratury v Kyjevě.

Teprve na nátlak demonstrantů ukrajinský prezident Viktor Janukovyč nařídil 13. března nejvyššímu státnímu zastupitelství, aby případ znovu otevřelo. Dvojice byla opět zatčena, tentokrát ji i s třetím mladíkem obvinili z pokusu o vraždu.

Matku podezírají, že z dceřina neštěstí těží

Zmrzačenou Oksanu našel v jámě náhodný kolemjdoucí až druhý den. „Myslela jsem, že to nepřežiju. Necítila jsem tělo,“ vypověděla. „Nejdříve jsem volala o pomoc. Ale nikdo tam nebyl. Tak jsem se začala modlit. Myslela jsem, že už jsem mrtvá. Všechno si to vybavuji jakoby v mlze,“ uvedla dívka.

Když se jí matka na videu ptá, jak se cítí, Oksana je zřetelně rozrušená a v bolestech hněvivě odpovídá, že zle.

Dívčinu matku veřejnost kritizovala, že publikace záznamu byla k její dceři necitlivá. Čelí také podezření, že čerpá peníze ze sbírky pro svou dceru pro sebe a nechává si platit za rozhovory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám