Hlavní obsah

V Anglii v husté mlze havarovalo 26 aut, nejméně sedm lidí zemřelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při hromadné nehodě na dálnici v jihozápadní Anglii v noci z pátku na sobotu zahynulo nejméně sedm lidí. Původní zprávy hovořily pouze o zraněných, který má být nyní nejméně 43. Účastníků kolize bylo podle britské BBC 26, z toho šest kamiónů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda v AngliiVideo: Reuters

 
Článek

Představitel hasičů v regionu Paul Slaven řekl BBC, že do hromadné srážky na dálnici M5 bylo zapojeno 20 osobních vozů a šest kamiónů. Podle jeho slov to byla nejhorší dopravní katastrofa, jakou v oblasti pamatují.

Řadu havarovaných vozidel pohltily plameny, což je také důvod proč není možné zatím určit přesný počet mrtvých (uváděl se i počet deset). "Záchranáři se po příjezdu na místo museli potýkat s obrovskou ohnivou koulí," řekl novinářům policista Anthony Bangham.

Foto: Profimedia.cz

Hromadná nehoda na dálnici M5 v Anglii

"Většina vozidel hořela, některá z nich velmi dlouho. To nám komplikuje jejich prohledávání, některá byla spálena na prach," dodal.

Foto: Profimedia.cz

Hromadná nehoda na dálnici M5 v Anglii

Příčinou nehody může být podle prvních zpráv hustá mlha. "Byla to strašlivá scéna. Žár byl tak intenzivní," uvedl motorista Steven Swift, který projížděl v opačném pruhu dálnice zhruba 30 minut po nehodě.

Foto: Profimedia.cz

Hromadná nehoda na dálnici M5 v Anglii

Řidič autobusu Michael Wagner tvrdil, že "nikdy nic takového neviděl". "Mnoho nákladních vozů zachvátily plameny. Pod jedním z nich navíc bylo osobní vozidlo. Všude byly trosky a to dokonce v opačném pruhu dálnice," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám