Hlavní obsah

Jediný přeživší z havarovaného Jaku-42 vypovídal. Stroj prý neměl poruchu

– Moskva • Aktualizováno

Experti Mezistátního leteckého výboru (MAK) hovořili s palubním inženýrem Alexandrem Sizovem, který jako jediný přežil havárii Jaku-42 u ruské Jaroslavle. Uvedl to ruský server LifeNews. Sizov při startu nezaznamenal žádnou poruchu. Stroj se před dvěma týdny zřítil s kompletním týmem místního hokejového klubu Lokomotiv.

Článek

"Palubní inženýr Alexandr Sizov poskytl první výpovědi o tom, co se odehrálo na palubě osudného letounu, který se 7. září zřítil na letišti Tunošna. Přímo v nemocničním pokoji moskevské Sklifosovského kliniky jej vyzpovídal zástupce předsedkyně MAKu Georgij Jačmenev," uvedl LifeNews.

Rozhovor trval okolo hodiny. Sizov vypověděl, že ani při ranním letu z Moskvy do Jaroslavle, který v kritický den předcházel osudnému startu do Minska, nebyla žádná porucha patrná. "Podle jeho názoru žádné připomínky k fungování techniky letadla v předešlém letu, při přípravě na havarijní let ani během tohoto letu nebyly," uvedl MAK.

Kriminalisté z Vyšetřujícího výboru Ruské federace, kteří kvůli nehodě zahájili trestní stíhání, Sizova ještě nevyslechli.

Zdravotní stav pacienta lékaři v minulých dnech označili za středně těžký, Sizova čekají ještě dvě operace a propuštěn by podle lékařů mohl být do dvou týdnů.

Celou dobu od havárie u Sizova strávila jeho manželka Světlana. "Vzala jsem si dovolenou, abych každý den byla se Sašou. Muž už podstoupil řadu složitých operací, ještě jich několik zbylo, ale to nejhorší je už za námi," řekla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám