Hlavní obsah

Čeští turisté nechali v Tatrách vyčerpaného kamaráda

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Náhodní turisté našli v úterý ráno vyčerpaného a podchlazeného 59letého Čecha, který strávil noc pod vrcholem Velké Svišťovky ve Vysokých Tatrách. Přivolaní horští záchranáři ho ošetřili, zahřáli a na nosítkách ho transportovali na Zelené pleso a dál do popradské nemocnice.

Článek

Skupina tří českých turistů vyrazila v pondělí ze Skalnatého plesa po Tatranské magistrále směrem na chatu u Zeleného plesa. Nedaleko Velké Svišťovky se za deště nepochopitelně rozdělili. Dva pokračovali na chatu a 59letého vyčerpaného muže nechali na místě. Údajně se sám rozhodl strávit noc v horách z důvodu značného vyčerpání.

Podle záchranářů měl s sebou výbavu pro nouzové přenocování, ale po dešti měl všechny věci promočené. Ráno pro podchlazení nebyl schopen pokračovat na chatu. Navíc měl vybitý mobilní telefon a nemohl si přivolat pomoc.

Horští záchranáři považují za velkou chybu, že ostatní turisté nechali svého vyčerpaného kamaráda samotného v horách, což mohlo mít vážné následky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám