Hlavní obsah

Obama na pohřeb do Polska nedorazí, sopečný mrak to nedovolí

Novinky, toh
Aktualizováno

Americký prezident Barack Obama kvůli mraku sopečného popela nad Evropou zrušil účast na nedělním pohřbu polského prezidenta Lecha Kaczyńského v Krakově. Stejně se rozhodla řada jiných státníků. Informovala o tom zahraniční média.

Článek

Ze stejného důvodu zrušila dnes večer svou účast na pohřbu v Krakově také německá kancléřka Angela Merkelová, oznámila agentura AFP s odvoláním na německé oficiální zdroje.

Kvůli ochromenému leteckému provozu už odřekla svou účast na Kaczyńského pohřbu řada státníků z jiných zemí - ze Španělska, Švédska, Británie, Německa, Finska, Irska, Mexika, Kanady či Nového Zélandu. S účastí zatím stále počítá ruský prezident Dmitrij Medvěděv, informovala ČTK.

Českou svou delegaci v Krakově mít bude. Kancelář prezidenta republiky v sobotu uvedla, že Václav Klaus společně s premiérem Janem Fischerem a arcibiskupem pražským Dominikem Dukou vyrazí do Polska v neděli ráno vlakem.

Reklama

Související články

Karikatura spadlého letadla pobouřila Polsko

Šéfredaktor belgického deníku Gazet van Antwerpen se omluvil za zveřejnění karikatury zesměšňující sobotní havárii polského vládního speciálu poblíž ruského...

Výběr článků

Načítám