Hlavní obsah

Na maďarské univerzitě střílel student, zabil kolegu a čtyři lidi zranil

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Budapešť
Aktualizováno

Jednu oběť a čtyři zraněné si vyžádala čtvrteční střelba na univerzitě v maďarském městě Pécs na jihu země. Podle agentury MTI je jeden ze zraněných v kritickém stavu. Třiadvacetiletý student farmacie, který střílel, se vzdal policii.

Článek

Maďarská média uvedla, že krátce před polednem se začalo střílet v aule lékařské fakulty místní univerzity. Budovu vzápětí obklíčili speciální jednotky maďarské policie. Pachatel se po vyjednávání vzdal. 

Obětí má být student farmacie, který byl zasažen třemi kulkami do hrudi. Jde o spolužáka střelce ze stejné fakulty. Zraněni byli dva studenti, jeden profesor a uklízečka. Tři ze zraněných převezli do nemocnice, jsou mezi nimi nejméně dva studenti. Jeden ze zraněných je v kritickém stavu.

Střílející student byl podle spolužáků uzavřené povahy a často na přednáškách chyběl. Ve čtvrtek seděl na hodině a na spolužáky působil zmateně. „Najednou držel v ruce pistoli a začal do nás pálit,“ řekla jedna ze studentek serveru nol.hu.

Student byl členem střeleckého klubu a pistoli ráže devět milimetrů vlastnil legálně.

Foto: Reuters

Maďarští studenti sledují, jak zraněné odvážejí sanitky.

Pachatel po činu uprchl do vedlejší budovy nemocnice, kde se vzdal policii. Podle některých zpráv  zadržoval několik lidí, které vzápětí propustil. Motiv jeho činu zatím není známý.

Maďarská policie  vyhlásila k případu informační embargo. Na místo činu dorazil ministr školství István Hiller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám