Hlavní obsah

Sarkozy začal kariéru jako klouček v reklamě na prací prášek

– Paříž
Právo, sw

Nikoliv jako regionální politik, jak se doposud myslelo, ale jako fotomodel začal kariéru francouzský prezident Nicolas Sarkozy. Podle zjištění britského deníku Daily Mail totiž ve dvanácti letech účinkoval jako model v reklamě na prací prášek Bonux.

Článek

Na fotografiích z roku 1967 mladý Sarkozy v modrém tričku s nasvětlo obarvenými vlasy drží model letadla, který výrobce prášku vkládal do balení jako dárek pro děti.

Budoucí hlavu státu prý k reklamě přivedl otec, bývalý maďarský šlechtic Pál Sarkozy, který roku 1944 utekl do Francie před Rudou armádou.

Pál Sarkozy se totiž v roce 1967 rozvedl s první manželkou, Nicolasovou matkou Andrée, a i když pracoval pro Bonux jako reklamní textař, Andrée měla potíže své děti uživit (pár měl tři syny). Nicolas tehdy své matce podle listu přilepšil 30 librami za den fotografování.

Deníku DailyMail skutečnost, že na snímcích je právě francouzský prezident, potvrdili tehdejší zaměstnanci firmy. Vyplulo tak na povrch, že Sarkozy, který se oženil s fotomodelkou Carlou Bruniovou, si vlastně vzal svoji bývalou kolegyni, dodal list.

Reklama

Výběr článků

Načítám