Hlavní obsah

Spojené arabské emiráty budou mít ministerstvo štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový člen vlády devítimiliónových Spojených arabských emirátů bude dbát o štěstí obyvatel. Šajch Muhammad bin Rašíd Maktúm oznámil přestavbu kabinetu, v němž kromě ministra pro štěstí vznikne i pozice náměstka pro dohled nad tolerancí. V úterý o tom informovala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Premiér Spojených arabských emirátů Šajch Muhammad bin Rašíd Maktúm (vpravo)

Článek

Vznik postu státního ministra pro štěstí je součástí plánu na rozsáhlou přestavbu celé vlády Spojených arabských emirátů. Šajch Maktúm, který je předsedou vlády a zároveň vládcem dubajského emirátu, chce kromě sloučení některých ministerstev privatizovat většinu služeb dosud poskytovaných výhradně státem.

Už minulý týden šajch Maktúm na Twitteru oznámil, že do čela nového ministerstva pro mládež povolá osobu mladší 25 let.

„Rád bych vybral mladou osobu ve věku pod 25 let, aby reprezentovala naše mladé, jejich záležitosti a touhy, coby ministra SAE.”

Oznámení o rekonstrukci vlády i chystané privatizaci přišlo v době, kdy na země Perského zálivu, závislé na vývozu ropy, dopadly nízké ceny této suroviny na světových trzích. Spojené arabské emiráty chtějí podle agentury Reuters nyní hlavně přilákat zahraniční investory.

Reklama

Výběr článků

Načítám