Hlavní obsah

Islámský stát vyhlásil soutěž v recitaci koránu, odměnou jsou otrokyně

Islámský stát vyhlásil při příležitosti postního muslimského měsíce ramadánu soutěž v recitaci částí koránu. Tři vítězové získají mladé otrokyně, uvedl web The Clarion Project, který mapuje islámský extremismus. Oceněni budou také ti, kdo se umístí na čtvrtém až desátém místě - dostanou peníze.

Foto: Faisal Al Nasser, Reuters

Muslim čte v koránu. Ilustrační snímek

Článek

Soutěž vyhlásil Islámský stát v celé syrské provincii Baraka. Zdůraznil, že ramadán je dobou, kdy muslimové obnovují svou víru, protože právě v tomto měsíci Alláh zjevil Mohamedovi korán.

Memorování veršů z koránu je považované za ocenění hodný projev zbožnosti, a proto se po celém světě konají soutěže v recitování veršů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tři nejúspěšnější soutěžící získají otrokyně, čtvrtý sto tisíc syrských lir (cca 10 000 korun) a desátý soutěžící 50 000 lir.

Na zveřejněných soutěžních podmínkách je pod cenami uvedeno: „Požádali jsme mocného Boha pána, aby vám usnadnil život a odměnil vás tím, co miluje a co ho těší.“

Islámský stát také určil, které části koránu se budou recitovat. Jsou to osmá súra Kořist (Al-Anfál), devátá súra Pokání (At-Tauba), 47. súra Mohamed a 48. súra Úspěch (Al-Fath).

Měsíc vhodný pro džihád

The Clarion Project připomíná, že jde o jedny z nejbojovnějších súr. Souvisí to s tím, že ramadán je také považován za optimální období pro džihád. Dotyčné pasáže koránu zmiňují například potřebu boje proti nevěřícím, která přináší odměnu.

Ve výzvě je uvedeno, v kterých čtyřech mešitách se mají zájemci přihlásit imámům a zaregistrovat se tak do soutěže. Odměnu dostanou po skončení ramadánu, v první den svátku přerušení půstu Íd al-Fitr.

Islámský stát při svých výbojích zotročil stovky žen, zejména jezídek. Radikálové je prodávají na trzích a mnohdy slouží jako sexuální otrokyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám