Hlavní obsah

Klid zbraní v pásmu Gazy má trvat dalších pět dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zástupci Izraele a Palestiny se ve středu v Káhiře dohodli na prodloužení příměří v pásmu Gazy o dalších pět dní. Uvedl to podle agentury DPA šéf palestinské delegace Azzám Ahmad. Původní informace mluvily o prodloužení příměří jen o 72 hodin. Dosavadní klid zbraní vyhlášený v pondělí, měl vypršet se středeční půlnocí místního času (23:00 SELČ).

Foto: Siegfried Modola, Reuters

Izraelský voják pozoruje pásmo Gazy.

Článek

Zhruba dvě hodiny před koncem dosavadního příměří dopadla ve středu večer na území Izraele raketa. Uvedl to server deníku Haarec. Střela skončila v neobydlené oblasti nedaleko města Sderot na jihu země.

Sirény se rozezněly také ve městě Aškelon a několika dalších obcích na hranici s pásmem Gazy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mluvčí radikálního hnutí Hamás, které v pásmu Gazy vládne, jakoukoliv raketovou střelbu popřel.

Prodloužení příměří bylo podle AFP oznámeno tři čtvrtě hodiny před jeho původním termínem vypršení.

Izraelský ministr obrany Moše Ja'alon ve středu uvedl, že armáda je na případné obnovení bojů připravena. Večer začala k hranicím s palestinskou enklávou přesouvat další jednotky. Povolala prý také nové záložníky.

Od začátku bojů v pásmu Gazy, tedy od 8. července, zahynulo podle palestinských zdrojů už téměř 2000 Palestinců, většinou civilistů. Na straně Izraele zemřelo 64 vojáků a tři civilisté.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám