Hlavní obsah

Izraelští vojáci zastřelili dva mladé Palestince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nábulus
Aktualizováno

Izraelští vojáci na západním břehu Jordánu ve středu zabili dva demonstrující Palestince. Oběťmi se stali dva mladíci ve věku 16 a 18 let. Vojáci stříleli po skupině Palestinců házejících kameny a zápalné láhve po silniční vojenské hlídce.

Foto: ČTK/AP

Zasahující izraelský voják. Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál po setmění u města Tulkarm na severu palestinského území, sdělil podle agentur zdroj z palestinských bezpečnostních sil. Izraelci mladého Palestince podle téhož zdroje trefili při střelbě do hlavy.

V oblasti tento týden zesílilo napětí po smrti jednoho z palestinských vězňů, uvedla agentura Reuters. Jeho pohřbu se v Hebronu ve čtvrtek zúčastnily tisíce lidí, uvedly palestinské zdroje.

Současně ožilo ostřelování Izraele raketami radikálů z pásma Gazy. Jedna raketa dopadla ve čtvrtek na volné prostranství na izraelském jihu. Nezpůsobila žádné škody ani zranění. Šlo už o třetí útok za poslední tři dny.

Reklama

Výběr článků

Načítám