Hlavní obsah

V nemocnici v Homsu nalezli těla umučených

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Homs

V lednicích v nemocnici v syrském Homsu nalezli odpůrci režimu 78 těl umučených lidí, uvedla ve čtvrtek CNN. Nemocnici obsadili v pondělí. Poté v ní provedli razii. Tvrzení opozice nemohla CNN doložit, protože zahraniční novináři mají omezený vstup do Sýrie.

Foto: Profimedia.cz

Syrský tank v Homsu

Článek

Syrská armáda používala Národní nemocnici v Homsu jako detenční centrum pro všechny, kdo překročili zákony režimu, uvedl povstalec Tárik Homsí, který je ve městě. K nálezu v nemocnici dodal: „Na tělech, která jsme našli, jsou známky mučení. I když někteří byli postřeleni, vypadá to, že zemřeli po mučení, postřeleni byli do ramene nebo nohou.“

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Další aktivista abú Bilál Homsí dodal, že 78 těl dosud nebylo identifikováno, ale je přesvědčen, že většina jich bude patřit lidem žijícím ve vzbouřenecké čtvrti Bába Amr.

Odpůrci režimu už dříve předkládali důkazy, že se v nemocnici v Homsu mučí. Poskytli i videa. [celá zpráva]

V pondělí nemocnici ležící v centru města ovládaném vládními vojsky armádou Svobodná syrská armáda dobyla. Akci podniklo asi čtyřicet bojovníků. Ti pak nemocnici prohlédli a našli těla. Nemocnici prohlédlo asi čtyřicet bojovníků Svobodné syrské armády, která se nachází v centru města jinak kontrolovaném armádou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám