Hlavní obsah

Další Trumpův poradce odešel kvůli domácímu násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

David Sorensen, autor projevů amerického prezidenta Donalda Trumpa, je druhým poradcem prezidenta, který rezignoval na svou funkci kvůli nařčení z domácího násilí, uvedla v sobotu stanice BBC. Sorensen přitom popřel tvrzení své bývalé ženy, že se choval násilně a emociálně ji zneužíval.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Sorensenova bývalá manželka Jessica Corbettová řekla listu The Washington Post, že se v době manželství choval násilnicky. Uvedla, že jí autem přejel nohu, hodil ji na zeď a típl cigaretu o její ruku.

Sorensen poté vydal prohlášení, že se „za celý svůj život nikdy nedopustil násilí jakéhokoli druhu na žádné ženě“, a že naopak on byl terčem fyzického týrání.

Dodal, že zvažuje právní kroky.

Odejít z funkce se rozhodl, protože nechtěl, aby se Bílý dům potýkal s touto rušivou kauzou odvádějící pozornost.

Tajemník tiskového mluvčího Bílého domu Raj Shah k případu uvedl: „Okamžitě jsme se sešli se zaměstnancem (Bílého domu), on obviní popřel a rezignoval.“

Již v úterý tento týden se objevila obvinění ze strany dvou žen, že se staly oběťmi týrání ze strany Roba Portera. Trump se ho zastával, ale Porter, který také psal hlavě státu projevy, ve středu raději opustil funkci.

Část osazenstva Bílého domu ale v případě Portera věděla, že existují obvinění z domácího násilí ze strany jeho bývalých žen. Zařizovaly mu prověrku, aby mohl dostávat tajné dokumenty. Sám Porter o tom informoval už v lednu 2017 právníka Bílého domu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám