Hlavní obsah

Letadlová loď zachránila u Floridy čtyři Čechy

– Miami

Americké námořnictvo oznámilo, že v neděli zachránilo pět lidí, z toho čtyři Čechy, z plachetnice, která se zhruba 65 kilometrů od Miami dostala do potíží. Letadlová loď USS Dwight D. Eisenhower vyslala pro pětici vrtulník, informoval v úterý na svém webu americký list The Virginian Pilot.

Foto: Profimedia.cz

Letadlová loď USS Dwigt D. Eisenhower

Článek

Plachetnici Selket, na které se kromě čtyř Čechů nacházel ještě jeden Američan, se v neděli v noci zlomil stěžeň. Nouzový signál zachytila letadlová loď, která vyslala záchrannou helikoptéru.

„Jsem rád, že jsme byli ve správnou chvíli na správném místě a mohli ty námořníky zachránit,” prohlásil kapitán Paul Spedero Jr., který je na lodi velícím důstojníkem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zachráněná posádka byla lékařsky vyšetřena ještě na palubě Eisenhowera, následně ji námořnictvo předalo floridské pobřežní stráži v Opa Locka.

„Reakce na nouzové signály je naší elementární povinností a službou, kterou bereme velmi vážně,” uvedl Spedero v prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám