Hlavní obsah

Smrtelný omyl: Americký policista si spletl pistoli s taserem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tulsa

Americký policista v záloze Robert Bates omylem zastřelil 2. dubna v Tulse v Oklahomě černocha, který před ním utíkal, když se ho pokoušel zatknout. Místo taseru tasil pistoli a stiskl spoušť. Uvedl to v pondělí list New York Daily News poté, co policie v pátek zveřejnila záběry z akce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americký policista zastřelil omylem černochaVideo: Reuters

 
Článek

Zasažený Eric Harris na videu křičí: „Střelil mě, člověče, střelil mě. Panebože. Dochází mi dech.“ Hodinu po zásahu byl v místní nemocnici prohlášen za mrtvého.

Třiasedmdesátiletý Bates s pepřovým sprejem v ruce pomáhal dalším mužům zákona Harrise zatknout. Ten se pár minut předtím pokusil policejnímu agentovi prodat německou pistoli Luger i s náboji. Jeden z policistů křičel na podezřelého, jemuž se pokoušel nasadit pouta, aby se nepokoušel utéci.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Reuters

Eric Harris

Bates se proto rozhodl zasáhnout. Volal: „Taser! Taser!“ Vystřelil však z pistole. Když si to uvědomil, řekl jen: „Střelil jsem ho. Je mi to líto.“

Rezervista ale nebude stíhán, protože šlo podle vyšetřovatelů o chybu. Nadřízení ho jen postavili mimo službu.

Foto: Reuters

Policista v záloze Robert Bates

Podle policejního seržanta Jima Clarka byl Harris, který spáchal už dřív několik násilných trestných činů a pokoušel se policejnímu agentovi před pár dny prodat metamfetamin, nebezpečný.

Kapitán Billy McKelvey dodal, že si policisté hned neuvědomili, že byl podezřelý postřelen, i když slyšeli výstřel. Jakmile si to uvědomili, zavolali záchranku.

Záchranářům ještě Harris řekl, že je pod vlivem drogy PCP.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám