Hlavní obsah

Kanada je po útoku jako na jehlách. V Ottawě zadrželi muže před pietním aktem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Policisté v kanadské Ottawě ve čtvrtek zadrželi podezřelého muže krátce před tím, než měl premiér Stephen Harper položit věnec na paměť zavražděného vojáka Nathana Cirilla. Toho ve středu smrtelně zranil útočník Michael Zehaf-Bibeau.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zatčení muže v OttawěVideo: Reuters

 
Článek

Před pietním aktem vytáhli policisté zbraně a začali křičet na jednoho muže, který překročil policejní pásku v ulici Sparks. Muž pak byl zadržen, uvedla stanice CBC.

Když ho prohledali, ukázalo se podle mluvčího, že nebyl nebezpečný, ale není jasné, proč nerespektoval policejní pásku a překročil ji. „Bariéra je tu z nějakého důvodu,“ uvedl mluvčí Chuck Benoit.

V Kanadě panuje velké napětí a nervozita po středečním bezprecedentním útoku, při kterém zradikalizovaný muž nejprve zastřelil desátníka Nathana Cirilla držícího čestnou stráž u válečného památníku v Ottawě. Pak pronikl do parlamentu, kde jednala vláda. [celá zpráva]

Podle policie útočník neměl komplice. [celá zpráva]

Zabitého vojáka ve čtvrtek v poledne místního času poslanci uctili v parlamentu minutou ticha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám