Hlavní obsah

Texaský střelec spoutal děti a čekal na rodiče, pak je střílel zezadu do hlavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Třiatřicetiletý Ron Haskell, který ve čtvrtek v texaském městě Spring zastřelil šest lidí včetně čtyř dětí, své oběti střílel spoutané, zezadu a do hlavy. Uvedla to 15letá dívka, která jako jediná střelbu přežila. O znění její výpovědi, přednesené před soudem, informovala agentura AP.

Foto: Harris County Sheriff's Department/Handout, Reuters

Ronald Lee Haskell

Článek

Policie původně uváděla, že střelec je otcem rodiny. Byl to však bývalý strýc dětí, s nímž se rozešla partnerka. K domu, kde rodina žila, dorazil v oblečení zaměstnance doručovací firmy FedEx. Společnost potvrdila, že u ní Haskell do ledna pracoval.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Když zazvonil, doma byly jen děti. Nejstarší z nich, 15letá dívka, která jako jediná s těžkým zraněním přežila, mu řekla, že rodiče nejsou doma, a on se otočil a odešel pryč. Avšak záhy byl zpět. Vykopl dveře, děti pochytal, spoutal a čekal na příchod rodičů. Katie a Stephen Stayovi se vrátili zanedlouho. Také je Haskell spoutal, poručil však, aby si lehli na zem na břicho.

Pak se ptal, kde je jeho bývalá žena. Když mu řekli, že to nevědí, střelil postupně všechny do hlavy. Dětem byly čtyři, sedm, devět a čtrnáct let. Pouze jejich nejstarší sestra přežila, předstírala ale mrtvou. Od středy bojuje na jednotce intenzivní péče o život, bezprostředně po incidentu ale stačila zavolat na tísňovou linku a vypovědět, co se stalo.

Policii upozornila, že útočník jede do domu jejích prarodičů s úmyslem zabít také je. Policie Haskella po honičce a více než tříhodinovém vyjednávání zadržela. Byl obviněn z vražd.

Podle AP byl už dříve ve dvou federálních státech obviněn z domácího násilí, napadení a zneužití dítěte. Jeho žena se s ním rozvedla letos v únoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám