Hlavní obsah

Americké akcie jsou na novém rekordu

New York

Americké akcie na konci úterního zkráceného obchodování stouply na nový rekord. Trhy podpořila zpráva, podle které podniky ve Spojených státech vkládaly peníze zpět do byznysu nejrychleji od ledna.

Foto: Handrejch Jan, Právo

Budova hlavní burzy na Wall street v New Yorku

Článek

Dow Jonesův index v závěru úterního obchodování na newyorské burze v 19:00 SEČ vzrostl o 0,39 procenta na 16.357,55 bodu. Index Dow Jones se na novou historicky nejvyšší hodnotu dostal pátý den v řadě.

Širší index S 500 zpevnil o 0,29 procenta na 1833,32 bodu. Úhrnný index technologického trhu Nasdaq dnes uzavřel na 4155,41 bodu s přírůstkem 0,16 procenta.

Trhy podpořila americká vládní zpráva, podle které zakázky na zboží dlouhodobé spotřeby v listopadu vzrostly o 3,5 procenta, rychleji, než předpokládali ekonomové. V kategorii, která sleduje plánované investice podniků do kapitálových statků, činil nárůst 4,5 procenta, nejvíce od ledna, informovala agentura AP.

Na devizových trzích dolar posílil po dvou dnech ztrát. Vůči japonskému jenu přidával 0,1 procenta na 104,30 JPY, a pohyboval se tak nedaleko pětiletého maxima, na které se k japonské měně dostal v pátek. Euro k dolaru klesalo o 0,12 procenta na 1,3676 USD. Dolarový index, který sleduje výkonnost dolaru ke koši šesti hlavních zahraničních měn, přidával 0,1 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám