Hlavní obsah

USA se připravují na další sněhovou pohromu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Američtí meteorologové v sobotu varovali před příchodem dalších rozsáhlých sněhových bouří. Již nyní se na ně intenzivně chystají obyvatelé středozápadu a východu USA. Velká letiště od Chicaga po Washington už zrušila stovky letů a v oblasti od státu Missouri ve středu po Maine na severovýchodě se čeká silné sněžení, které by mohlo přinést až přes 30 centimetrů sněhové pokrývky.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Obří pásmo sněhových bouří se podle americké meteorologické služby (NWS) rozprostírá do šíře přes 2500 kilometrů a z oblasti Velkých jezer míří rychle jihovýchodním směrem. Nejsilnější sněžení se čeká v Pensylvánii, státu New York a ve státech na severovýchodě, zejména v Maine.

Letecké společnosti už kvůli počasí hlásí zpoždění na řadě linek. Letiště od Chicaga po Washington zrušila kolem 940 letů, uvedla agentura AP.

Sněhové bouře zasáhnou více než 110 milionů lidí na Středozápadě a podél východního pobřeží, řekl Alex Sosnowski z meteorologické firmy AccuWeather. "Sníh spadne na každé velké město a venkovskou oblast od St. Louis po Boston, včetně Chicaga, Detroitu, Cincinnati, Clevelandu, Pittsburghu, Filadelfie a New Yorku," dodal.

BEZ KOMENTÁŘE: Auta klouzala po dálnici jako kameny při curlingu

Východ Spojených států zasáhla už na počátku týdne sněhová kalamita, která způsobila na zledovatělých silnicích dopravní chaos a kvůli které musely být uzavřeny školy, úřady i letiště. Především následkem nehod zaviněných nepřízní počasí zahynulo přes deset lidí.

Podle serveru Flightaware.com muselo být na letištích v New Yorku, Filadelfii, New Jersey a Newarku zrušeno zhruba 1600 letů. Bouřkový systém po sobě zanechal kolem 15 centimetrů sněhu.

Pod přívaly sněhu kolabuje také Izrael. Výše položený Jeruzalém zažil největší sněhovou bouři od roku 1953. Sněžilo také na severu Izraele, kde je od ostatních částí státu odříznuto na 40 obcí a měst. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sněhová kalamita v JeruzaléměVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám