Hlavní obsah

Kamera na helmě zachytila krádež motorky, policista zloděje ze stroje sestřelil

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

Dramatické záběry pořídil kamerou umístěnou na své helmě motocyklista tuto sobotu odpoledne v brazilském městě Sao Paulo. Přepadla jej tam dvojice ozbrojených lupičů, kteří jeli také na motorce. S revolverem v ruce jej přiměli slézt z motorky a předat klíčky. Na červené však stál vůz s vojenským policistou, který neváhal okamžitě zasáhnout.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj daleko neunikl, policista okamžitě střílelVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Ve chvíli, kdy policista vylezl z auta, aby zasáhl, lupič, identifikovaný policií jako Escarante Leonardo Santos, na něj namířil svůj revolver. To však neměl dělat. Policista jej zasáhl pistolí do nohy a do břicha, načež pachatel ze stroje spadl a svíjel se v bolestech. Policista jej okamžitě odzbrojil.

Druhý pachatel jen se štěstím na vlastní motorce ujel. Policisté jej však mohou díky videozáznamu poměrně jednoduše najít.

Postřelený lupič skončil v nemocnici, kde musel být okamžitě operován. Jeho zdravotní stav není znám.

„Předběžná analýza videa ukázala, že zásah vojenského policisty  byl legitimní a správný, s použitím zavedených policejních postupů. Ve videu je jasně vidět, že na policistu pachatel namířil svou zbraň, teprve poté se ozvala střelba,” uvedla v prohlášení tamější policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám