Hlavní obsah

Policie v USA hledala vraha 8leté dívky, nakonec zatkla jejího 12letého bratra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles
Aktualizováno

Americká policie zadržela dvanáctiletého chlapce kvůli vraždě jeho osmileté sestry. Jde o nečekané rozuzlení případu, který přitáhl pozornost místního tisku a spustil rozsáhlé pátrání po neznámém pachateli, napsaly agentura AFP a web televize CNN.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Policisté původně pátrali po ozbrojeném vetřelci, který měl údajně 27. dubna zabít osmiletou Leilu Fowlerovou ve Valley Springs, venkovském městě u paty pohoří Sierra Nevada jihovýchodně od San Franciska.

Opírali se  o výpověď jejího o čtyři roky staršího bratra, který byl jako jediný přítomný v domě, když byla Leila ubodána. O víkendu ale úřad šerifa v okrsku Calaveras vydal prohlášení, podle nějž policie zadržela bratra coby hlavního podezřelého z vraždy.

"Strávili jsme více než 2000 hodin vyšetřováním, abychom rodině Leily Fowlerové poskytli odpovědi týkající se její smrti," řekl na tiskové konferenci po zadržení chlapce šerif Gary Kuntz a dodal: "Obyvatelé okresu Calaveras mohou spát o něco lépe."

Leila byla zabita, když byla sama doma se svým bratrem. Bratr policii řekl, že viděl, jak z domu prchá nějaký muž, asi šest stop vysoký běloch, a krátce poté našel svou sestru pobodanou. Zavolal rodičům a ti uvědomili policii. Dívka svým zraněným později v nemocnici podlehla.

Policie zahájila pátrání dům od domu a hledala stopy po neznámém útočníkovi. Vyšetřování zahrnovalo i každodenní cestu dívky školním autobusem či její školu. Vyslýchali také registrované sexuální násilníky a pedofily. Co nakonec obrátilo pozornost policistů k jejímu bratrovi, šerif Kuntz neupřesnil s odvoláním na to, že vyšetřování nadále pokračuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám