Hlavní obsah

Americká profesorka se přiznala k vraždě tří kolegů

Washington

Americká profesorka Amy Bishopová se v úterý přiznala k vraždě svých tří kolegů během střelby na univerzitě v alabamském městě Huntsville v roce 2010. Podle agentury Reuters se díky tomu zřejmě vyhne trestu smrti a vyvázne s doživotním vězením. Bishopová přitom původně vinu odmítala s tím, že byla v době činu nepříčetná.

Foto: Profimedia.cz

Amy Bishopová

Článek

Vyšetřovatelé v reakci na přiznání profesorky uvedli, že namísto trestu smrti pro ni budou požadovat doživotní vězení bez možnosti předčasného propuštění. Rozsudek se očekává 24. září.

Nyní sedmačtyřicetiletá Bishopová učila v Huntsvillu téměř sedm let, když v únoru 2010 zastřelila svého nadřízeného, vedoucího katedry biologie. Spolu s ním zavraždila další dva kolegy a postřelila ještě tři další vyučující ve škole.

Motiv jejího činu není jasný. V průběhu vyšetřování se objevily spekulace, že se profesorka rozhodla k vraždě poté, co jí vedení katedry odmítlo potvrdit na univerzitě definitivu.

Při vyšetřování se také objevilo podezření, zda se Bishopová už v minulosti nedopustila vraždy. V roce 1986 totiž zastřelila svého bratra Setha. Policie tehdy událost odložila jako nešťastnou náhodu, k níž došlo kvůli selhání zbraně. Po střelbě v Huntsville ale vyšetřovatelé kvůli starému případu znovu vznesli proti profesorce obvinění z vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám