Hlavní obsah

Masový vrah Charles Manson zůstane za mřížemi

Novinky, CNN, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Kalifornie odmítla ve středu propustit na svobodu masového vraha Charlese Mansona, mezi jehož oběti patřila například těhotná manželka režiséra Romana Polanského Sharon Tateová. Sedmasedmdesátiletý Manson tak prakticky ztratil šanci, že by se ještě dostal na svobodu, protože další žádost může přijít za 15 let.

Foto: ČTK/AP

Charles Manson

Článek

Naposled Manson žádal o podmínečné propuštění v roce 2007. Celkem o ně žádal dvanáctkrát. Manson byl spolu s třemi spolupachatelkami původně odsouzen k smrti, ale dostali doživotí, když v roce 1972 Kalifornia od trestu smrti dočasně upustila.

Fanatik Charles Manson vedl na přelomu 60. a 70. let skupinu svých obdivovatelů, takzvanou Rodinu. V roce 1969 při dvou útocích brutálně zabil sedm lidí. Stěny při vražedném šílenství pokryla krev. Chtěl rozpoutat rasovou válku.

Proti propuštění se postavila sestra jedné oběti, herečka Debra Tateová. Případný souhlas s propuštěním by napadla. Bojuje také proti tomu, aby se z něj stala kultovní postava.

Řádění Mansonovy Rodiny bylo věnováno mnoho knih. Jeho jméno láká a mnozí toho využívají, jako například zpěvák Marilyn Manson, spojující dohromady jméno slavné herečky Marilyn Monroe a masového vraha. Skupina Guns ´N Roses natočila jednu z písní, kterou složil. Trent Reznor se svou skupinou Nine Inch Nails natáčel album The Downward Spiral v domě na 10050 Cielo Drive, kde v roce 1969 řádila Mansonova Rodina a zabila Tatovou. Studio v domě nazval Le Pig, podle slova, které vrazi  načmárali na stěnu domu zavražděné herečky Tateové.

Narážky na  místa spojená s Mansonem se objevují i v názvech a písních dalších kapel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám