Hlavní obsah

Robocopter zachytil rychlý člun s kokainem

Novinky, pst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned při prvním ostrém zkušebním startu na moři se podařil robotické helikoptéře amerického námořnictva pěkný úlovek. Zachytila rychlý člun s kokainem.

Článek

Bezpilotní helikoptéra (robocopter) nazvaná Fire Scout odstartovala podle serveru Register.com k testovacímu letu z válečné lodi McInerney a během letu její radar zachytil rychlý člun. Bližší obhlídka posílila podezření, že se jedná o plavidlo pašeráků narkotik.

Operátor se proto rozhodl loď sledovat. Fire Scout se na rychlý člun pověsila a sledovala ho z bezpečné vzdálenosti až k místu, kde se člun setkal s rybářskou lodí. Obě pašerácké lodi už pak zajistili příslušníci pobřežní stráže.

Na palubě zajistili 60 kilogramů kokainu a před dopadením pašeráci stačili hodit přes palubu přibližně 200 kilogramů narkotik.

Zásah tak překvapivě potvrdil možnosti robotických helikoptér, které jsou vybaveny infračervenou kamerou, která nasnímala i videozáznam sledování. Bezpilotní vrtulníky mohou být ale vybaveny i kulometem nebo protitankovými střelami.

Reklama

Výběr článků

Načítám