Hlavní obsah

Počet sebevražd amerických vojáků dále roste

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Počet sebevražd a depresí u amerických vojáků dále roste. Loni se jich zabilo rekordních 128, letos zřejmě počest dále naroste, protože za prvního půl roku vlastní rukou odešlo ze světa 88 amerických vojáků. Ve stejném období loňského roku se pro dobrovolný odchod ze života rozhodlo 67 vojáků, uvedla francouzská tisková agentura AFP.

Foto: Ako Rasheed , Reuters

Američtí vojáci čelí v Iráku stresu.

Článek

Kvůli alarmujícím číslům sebevražd a depresí plánuje americká armáda zavést od 1. října pro určité složky povinný trénink, aby byli vojáci emočně odolnější.

Nárůst sebevražd je dáván do spojitosti s tím, že vojáci jsou opakovaně vysíláni do vojenských misí v Iráku a v Afghánistánu.

Ještě v roce 2007 bylo sebevražd 115. [celá zpráva]

Emocionální labilitu mají odhalit testy

Rezervisté z Národní gardy dostanou nejprve test, který má odhalit jejich emocionální, duchovní a fyzický stav. Mimo jiné musejí odpovědět na otázky: “Jak často máte pocit, že vám chybí přátelství?“ a „Jak často se cítíte vyřazený?“ Odpovědi zůstanou utajené a nebudou mít vliv na jejich další služební postup.

„Vyvinuli jsme test, protože jsme zjistili, že nemáme dobrou prevenci a posilování psychického zdraví,“ uvedl brigádní generál Rhonda Cornumová, která dozírá na program. Podle ní bylo vyšetřeno už 4000 vojáků s tím, že v pětibodové stupnici dosáhli průměru odolnosti 3,7. Pětka znamenala nejlepší odolnost, jednička nejhorší.

Sama Cornumová má se stresem velké zkušenosti, když jako chirurg letěla do bojové zóny v první válce v Perském zálivu, byl její vrtulník sestřelen a ona skončila jako zajatec.

Program podporuje i náčelník spojených štábů admirál Mike Mullen. Obává se posttraumatického stresu a alkoholismu u navrátilců z boje. Současně uvedl, že by nechtěl, aby tito lidé skončili jako žebráci v ulicích Washingtonu, citoval jeho přání šéf psychologického centra na universitě v Pensylvánii Martin Seligman, který pro vojáky upravoval civilní programy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám