Hlavní obsah

Doživotně odsouzeného 70letého muže po 40 letech pustili. Byl nevinný

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní Karolína

Sedmdesátiletý Američan Joseph Sledge ze Severní Karolíny opustil po 40 letech vězení, kde si odpykával doživotní trest za vraždu ženy a její dcery. Tříčlenná soudní porota, která jeho případ přezkoumávala, ho totiž v pátek uznala nevinným. Muž má nyní podle médií nárok na odškodnění ve výši 750 tisíc dolarů (zhruba 18,6 miliónu korun), informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nevinného Američana po 40 letech pustili z vězeníVideo: Reuters

 
Článek

Sledge měl v září 1976 ubodat k smrti Josephine Davisovou a její dospělou dceru Aileen v jejich domě v Elizabethtownu. Den předtím totiž utekl z nedalekého vězení, kde ale seděl kvůli krádeži. Násilné trestné činy na svém kontě žádné neměl.

Neprávem odsouzený muž celou dobu marně tvrdil, že je nevinný. V roce 2012 se na základě testů DNA z chloupků, které byly na místě nalezeny a měly patřit vrahovi, zjistilo, že nejsou Sledgeovy. Místní prokurátor se mu při pátečním líčení omluvil a slíbil, že případ bude znovu otevřen, aby byl dopadem skutečný viník.

Komise pro vyšetřování neviny byla v Severní Karolíně ustavena v roce 2006. Za dobu svého působení se zabývala stovkami případů. Sledge je osmou osobou, kterou zprostila obvinění. Tento státní úřad je prvním svého druhu v USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám