Hlavní obsah

Střelci na americké střední škole se postavila hrdinná učitelka

Novinky, tov

Masakru na střední škole v Marysville zabránila učitelka Megan Silbergerová, která se patnáctiletému střelci postavila a snažila se mu sebrat zbraň. Přitom se útočník sám střelil do krku. Pro místní televizi Kiro-Tv to řekl student Erick Cervantes, který jako první ohlásil útok na lince 911.

Foto: Jason Redmond, Reuters

Studenti střední školy v Marysvillu a rodiče před místním kostelem

Článek

Zatímco ostatní utíkali pryč, učitelka zamířila přímo k útočníkovi. Toho to překvapilo, možná i proto, že učitelka byla na škole nová.

„Ona jediná se mu postavila,“ popsal student. „Snažil se buď znovu nabít nebo na ni zamířit. Ona se mu pokusila odstrčit ruku a on se střelil do krku,“ dodal Cervantes.

Student, který v pátek střílel na střední škole ve městě Marysvillu na severozápadě USA, byl podle svých spolužáků oblíbený a úspěšný student. Jeho čin je překvapil.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Dívka truchlí za oběti střelby na střední škole v Marysvillu

Útočník Jaylen Ray Fryberg na sobě podle očitých svědků nedával do poslední chvíle najevo žádnou zlobu. Nejspíš podle amerických médií jednal z nešťastné lásky.

Mladík začal náhle střílet ve školní kavárně. Jednu spolužačku zabil a další čtyři osoby zranil, včetně svých dvou bratranců. Tři postřelené osoby jsou v kritickém stavu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám