Hlavní obsah

Masarykova univerzita spustila veřejné elektronické kurzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Masarykova univerzita zpřístupnila veřejnosti informace a poznatky z elektronických výukových kurzů a publikací, které původně vznikly pro studenty. Kurzy z mnoha oborů jsou k dispozici na novém e-learningovém portálu Elportal.cz. Rozpětí témat sahá od zásad první pomoci až po názorné ukázky sportovních technik.

Foto: archív, Právo

Kampus Masarykovy univerzity v Brně

Článek

„Nejde pouze o elektronická skripta obsahující text, ale o publikace nabité multimediálními a interaktivními prvky, jako jsou animace, videozáznamy nebo audionahrávky,” uvedl prorektor pro studium a informační technologie Michal Bulant.

Například kurz první pomoci obsahuje názornou animaci oživování s průhledem na vnitřní orgány. Nastávající matky zase může zaujmout publikace o počátcích vývoje lidského plodu v těle ženy.

Milovníci sportu najdou na portálu názorné návody pro zdokonalení techniky ve sjezdovém lyžování, basketbalu a dalších disciplínách. K dispozici jsou také videonávody k regeneračním a sportovním masážím.

Trvalá pozornost univerzity

Tvorbě e-learningových výukových pomůcek Masarykova univerzita věnuje trvalou pozornost. „S přípravou kurzů, animací a stříháním videozáznamů pomáhá pedagogům tým specializovaných pracovníků Informačního systému Masarykovy univerzity,” uvedl šéf vývoje sytému Michal Brandejs.

Vedle běžného vystavování zajímavých elektronických prezentací a studijních materiálů se tak již podařilo do výuky nasadit asi 1000 animací, videí a dalších moderních výukových prvků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám