Hlavní obsah

V Karviné vznikla zážitková univerzita, za skripta a index zaplatíte 30 korun

Karviná

Karviná chce netradičním způsobem přimět obyvatele i turisty k návštěvě městských zařízení a služeb. Ve městě proto vznikla Zážitková univerzita Karviná, kterou mohou absolvovat děti i dospělí. "Jejím prostřednictvím se zábavnou formou mohou seznámit se zajímavými karvinskými místy nebo si vyzkoušet netradiční aktivity," řekla mluvčí magistrátu Šárka Swiderová.

Článek

Dodala, že zájemci o "studium" by měli začít v městském informačním centru, kde si za 30 korun mohou zakoupit celou studijní sadu. Její součástí jsou nejen skripta, tedy průvodce s adresářem jednotlivých zařízení a mapkou města, ale například i průkaz studenta, index nebo žákovská knížka.

Součástí zážitkové univerzity jsou předměty, jako je například jezdectví, deskové hry, golf, historie, zoologie nebo třeba tenis, které mohou zájemci absolvovat v zařízeních přímo ve městě. V některých předmětech už mají přímo určeny úkoly, které pro jejich absolvování musí splnit.

Magistrát vymyslel vlastní terminologii, zavedl například učmajstry

Karvinská zážitková univerzita podle mluvčí používá svou speciální terminologii, aby byla zdůrazněna její jedinečnost a nebyla zaměněna s jinou univerzitou. Například provozovatelé studijních míst jsou nazýváni učmajstři.

"Návštěvníka studiem provedou, vyzkouší jej ze znalostí a podle úspěšnosti dají zápočty do indexu. Lze získat i akademický titul Bajkalář, Ingénius nebo Doktorek," doplnila Swiderová. Bližší podrobnosti o zážitkové univerzitě lze najít i na webových stránkách projektu.

Kromě univerzity Karviná letos nabízí i řadu dalších turistických atrakcí. Jsou mezi nimi například jízdy městem v kočáre, jejichž cena se pohybuje od 200 do 600 korun nebo balíčky zážitků, mezi nimiž je například jednodenní vodácká škola, škola golfu, nabídka pobytu v poláriu nebo balíček romantiky pro dva s pobytem v lázních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám