Hlavní obsah

Fakulta strojní ČVUT spustila kampaň Sestroj stroj! pro studenty středních škol

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kampaň spojená se soutěží s názvem Sestroj stroj! má za cíl zviditelnit a představit Fakultu strojní Českého vysokého učení technického v Praze, která se dlouhodobě potýká s nízkým zájmem o studium ze strany středoškoláků. Soutěž probíhá do 31. května 2010.

Článek

Sestroj stroj je nová soutěž, ve které jde v první řadě o hlavní oborovou oblast Fakulty strojní ČVUT – dopravní technologie, výrobní stroje a automobily, což jsou také některé ze studijních oborů Fakulty strojní ČVUT. Soutěžící, kteří se zaregistrují na webu, budou skládat v animované garáži součásti automobilu tak, aby ani jedna nechyběla a automobil byl zároveň funkční.

Cílem je představit tuto strojírenskou oblast středoškolákům, motivovat je ke studiu, prezentovat vědní a technické disciplíny zábavnou formou. Hlavní motivací pro účast v soutěži je atraktivní výhra – exkluzivní zájezd na závodní okruh v anglickém Bedfordu, kde bude mít výherce možnost zkusit si jízdu ve skutečných závodních vozech.

Soutěž podpořila společnost Ricardo, která je partnerem Fakulty strojní ČVUT a která je zároveň vedoucí společností poskytující technická řešení prakticky ve všech oblastech výzkumu a vývoje pro automobilový průmysl.

Kampaň navazuje na loňskou soutěž Urychlovač, jež byla určena stejné cílové skupině a ve které byl hlavní cenou zájezd pro dva teenagery do švýcarského CERNu – tedy místa, kde působí řada pracovníků z ČVUT. Urychlovač se setkal se skutečně velkým ohlasem – registrovalo se do něj téměř sedm set středoškoláků z celé České republiky.

Kampaň „Sestroj stroj!“ je dalším projektem v rámci marketingové komunikace Sedm statečných z ČVUT. Podílel se na ní výtvarník David Böhm z ateliéru DRAWetc. a agentura Cityrat, se kterými ČVUT dlouhodobě spolupracuje na svých kampaních pro středoškoláky.

Reklama

Výběr článků

Načítám