Hlavní obsah

Krajský úřad Moravskoslezského kraje pořádal den otevřených dveří

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okolo 1200 návštěvníků přišlo ve státní svátek 28. září na Den otevřených dveří Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Bylo to o 200 lidí více než v roce minulém.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.9.2016. Den otevřených dveří Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Folklorní hudba Lidové školy umění z Ostravy.

Článek

Krajský úřad Moravskoslezského kraje otevřel své brány v 9 hodin. Návštěvníky  před vchodem vítala lidová hudba Základní a umělecké školy z Ostravy. Před úřadem bylo množství stánků, kde se prezentovaly střední školy působící pod křídly krajského úřadu.

Krásné svatební kytice a kytice k slavnostním příležitostem uvázaly studentky Zahradnické střední školy Ostrava. Návštěvníci se seznámili se sportovními aktivitami. Děti si mohly vyzkoušet, atletiku, košíkovou a vidět gymnastické  umění mladých sportovců.

Mezi hosty Dne otevřených dveří byl i premiér Bohuslav Sobotka, kterého po venkovním i vnitřním areálu provázel hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

V 11.30 hodin v zasedací síni občané mohli pobesedovat s premiérem, hejtmanem a jeho náměstky. Po úvodních slovech občané kladli Bohuslavu Sobotkovi otázky z oblasti dopravy, sociální péče a zaměstnanosti v kraji. Po besedě byly pokřtěny dvě čerstvé publikace Kraj plný příběhů a Společensky odpovědný Moravskoslezský kraj, které kraj vydal.

Po celou dobu dopoledne - od 9.00 do 13.00 hodin - se prezentovaly střední školy. Návštěvníci se mohli nechat učesat, nalíčit či si nechat změřit krevní tlak studentkami Střední zdravotnické školy z Karviné pod vedením svých zkušených učitelek.

Mnozí ochutnali regionální potraviny a koktejly, prohlédli si hasičskou  a zdravotnickou techniku, viděli kriminalistickou laboratoř, elektromobily a firemní školku Krajánek.

„Přeji si, aby lidé vnímali krajský úřad jako přátelskou, spolehlivou organizaci s vlídnými, vstřícnými zaměstnanci, kteří poskytují kvalitní služby a perfektní servis. Protože to tak opravdu je. Dnes se o tom mohli přesvědčit na vlastní oči a myslím si, že u nás prožili příjemné a zábavné dopoledne,” konstatoval hejtman Miroslav Novák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám