Hlavní obsah

Katedra politologie Západočeské univerzity hostí odborníky ze zahraničí

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní pětidenní seminář o migraci a demografických trendech v současném světě probíhá na katedře politologie Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni.

Foto: ZČU v Plzni

"Hosty ze zahraničí jsme mohli pozvat díky podpoře z Evropských fondů a českého ministerstva školství," uvedla koordinátorka projektu Magda Leichtová.

Článek

Katedře se podařilo pro seminář získat čtyři lektory s praktickými zkušenostmi z oblasti prezentované tematiky, především z oblasti imigrace a života ve slumech ve třetím světě. Nechybí ani tématika postavení žen v rozvojových zemích. Zajímavé informace se účastníci semináře dozvídají od odborníků ze zahraničí, z nichž někteří přijeli do Plzně úplně poprvé.

"Hosty ze zahraničí jsme mohli pozvat díky podpoře z Evropských fondů a českého ministerstva školství,"  uvedla koordinátorka projektu Magda Leichtová.

Jeden ze zahraničních hostů, Simon McMahon z Kings College v Londýně, který na semináři přednášel o imigračních politikách Evropské unie, přiznává, že když cestoval do Plzně, nevěděl, co má očekávat. "Bylo to poprvé, kdy jsem jel do bývalého východního bloku. Už jsem si ale Plzeň oblíbil, mimo jiné také díky české kuchyni," uvádí McMahon.

Celotýdenní seminář bude ukončen v pátek 2. září. Studenti budou v závěrečný den prezentovat své práce a obdrží potvrzení o absolvování.

"Seminář jako tento, je ve výuce stále spíše výjimkou. Domnívám se, že je to pro studenty příležitost nejen se něco naučit, ale i vyzkoušet si, jak se učí na zahraničních univerzitách a také jak jsou schopni hovořit o odborných tématech v angličtině. Rádi bychom z letošního ročníku udělali základ pro každoroční tradici," dodala Magda Leichtová.

Reklama

Výběr článků

Načítám