Hlavní obsah

Jak rozzářit oči dětem z dětských domovů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není nic krásnějšího, než rozzářené dětské oči u vánočního stromečku. Není nic příjemnějšího, než pocit, že jsme někomu udělali radost. To všechno se může o letošních Vánocích stát. Pod vánočním stromečkem splněných přání se mohou rozzářit oči dokonce 1083 dětem.

Foto: Profimedia.cz

Vánoce nejvíc prožívají děti.

Článek

Již potřetí se totiž letos koná internetový projekt neziskové organizace Dejme dětem šanci (DDŠ) pod názvem Dejme dětem dárek k Ježíšku aneb Strom splněných přání. Zmíněná nezisková organizace pomáhá dětem a mladým lidem z dětských domovů. A právě od 1083 dětí z 31 dětských domovů v celé ČR už DDŠ dostala dopis Ježíškovi.

Děti mají stejná přání jako jejich vrstevníci, kteří mají to štěstí a mohou vyrůstat v normální a funkční rodině. Menší děti si přejí stavebnice, kola, panenky, starší pak touží zejména po elektronice.

Podle ředitelky organizace Michaely Chovancové jsou sice dětské domovy většinou materiálně dobře zajištěny, ale nemohou si dovolit splnit všechna dětská přání. „Velký dík patří všem, kteří se rozhodnou touto formou podpořit děti z dětských domovů,“ uvedla.

Je dobré vědět, že děti sice dostávají kapesné, které je ale maximálně 300 korun měsíčně. Z toho si ti větší na elektroniku a dražší věci ušetřit nemohou.

Podarovat děti není nic složitého. Do 12. 12. je tak možné učinit na adrese www.stromsplnenychprani.cz. Jen pro představu, v loňském roce se díky štědrým dárcům splnila vánoční přání 935 dětem, a to v celkové hodnotě 970 234 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám