Hlavní obsah

Náměstí v Miroslavi zdobí rekordní sedmimetrový adventní věnec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstí v Miroslavi na Znojemsku od pondělí znovu zdobí rekordní adventní věnec s průměrem sedm metrů. Z věnce se za posledních deset let stala jedna z atrakcí města, na kterou se jezdí dívat přespolní a čas od času i turisté z Rakouska.

Článek

Na náměstí je také vánoční strom, který pravidelně věnuje některá místní rodina. Tentokrát je to stříbrný smrk, řekl místostarosta Roman Volf.

Potvrzení o rekordním věnci mají Miroslavští od pelhřimovské agentury Dobrý den už několik let. Detaily výzdoby věnce se rok od roku liší, ale jeho konstrukce, a tedy i velikost, je už léta stejná. Kostru věnce tvoří 42 metrů trubek, které město přes rok skladuje. Hlavní pilíře jsou téměř čtyři metry vysoké.

Od loňska mají v Miroslavi novou vánoční výzdobu s osvětlením, které napájí 250 metrů kabelů. "Vánoční výzdoba je také na sloupech veřejného osvětlení, radnici a nasvíceny jsou také kaštany na začátku náměstí," uvedl Volf.

Na památku pohlednice s věncem

Věnec bude na náměstí do Tří králů. Kdo chce mít památku po celý rok, může si v některé z miroslavských trafik koupit pohlednici s věncem. "Vydali jsme už třetí sérii, tentokrát s aktuální fotkou, která zachycuje novou výzdobu," řekl místostarosta.

V městečku Miroslav si zakládají na čilém společenském a spolkovém životě. Například v sobotu se v kulturním domě konal další ročník gulášové přehlídky, na níž mohli zájemci ochutnat více než 50 pokrmů připravených z různého masa a podle různých receptů. V adventu se mohou Miroslavští účastnit třeba mší, řemeslných dílen a mikulášských setkání. Hlavní událostí léta bývá každoročně meruňkobraní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám