Hlavní obsah

Clarkson se omluvil produkčnímu, kterého napadl. Facka ho vyjde na milióny

Novinky, vps

Moderátor Jeremy Clarkson se ve středu veřejně omluvil produkčnímu Oisinu Tymonovi, kterého loni fyzicky napadl během natáčení pořadu Top Gear. Kvůli incidentu mu následně nebyla na BBC prodloužena smlouva. Společně se stanicí BBC navíc zaplatí produkčnímu odškodné.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Jeremy Clarkson na snímku z února 2016

Článek

K napadení došlo loni v březnu v hotelu v hrabství Yorkshire poté, co se slavný moderátor dozvěděl, že nedostane teplé jídlo. Následně Tymona verbálně i fyzicky napadl, produkční měl po útoku rozseklý ret.

Během útoku si měl podle listu The Daily Telegraph vyslechnout vulgární narážku na svůj irský původ. Stanici BBC a Clarksona poté zažaloval kvůli rasové diskriminaci.

Případ se měl projednávat před soudem v květnu, strany však došly k dohodě o vyrovnání ještě před ním. Výše odškodného nebyla zveřejněna, britská média však uvádějí, že se jedná minimálně o sto tisíc liber, tedy asi 3,5 miliónu korun. Většinu z této částky by měl zaplatit Clarkson.

Přešel k Amazonu

„Ještě jednou bych se rád omluvil Oisinu Tymonovi za ten incident a jeho politováníhodné následky. Chci zopakovat, že nic z toho nebyla jeho chyba. Je mi líto, čím si od té události musel projít,“ uvedl Clarkson v omluvě.

Clarksonovi nebyla po incidentu prodloužena na BBC smlouva. Se svými parťáky Jamesem Mayem a Richardem Hammondem momentálně připravuje nový motoristický pořad pro videoslužbu Amazon Prime. [celá zpráva]

Top Gear čeká květnový restart. Jeho novou tváří je moderátor Chris Evans, který si do svého týmu vybral šest dalších kolegů včetně třeba herce Matta LeBlanka. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Top Gear má nového moderátora

Novým hlavním moderátorem motoristického pořadu Top Gear se stal Chris Evans, kterého si stanice BBC vybrala jako náhradu za Jeremyho Clarksona. BBC to...

Výběr článků

Načítám