Hlavní obsah

Nejdražší gin světa se prodává v limitované edici 36 lahví

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Selfridges je jeden z nejznámějších nákupních řetězců na světě vůbec. Birminghamská pobočka nyní nabízí ke koupi nejdražší láhev ginu na světě. A jak jinak, k dispozici je pouze jediný kus. Jde o gin Watenši a láhev přijde na zhruba 76 tisíc korun. Gin je vystavený v oddělení potravin a bude tam až do Vánoc. Tedy, pokud si jej někdo nezakoupí.

Foto: repro Selfridges

Lahev ginu Watenši

Článek

Za luxusním ginem stojí známá Cambridge Distillery. Destilát získal na výstavě alkoholických nápojů China & Hong Kong Wine and Spirits Awards ocenění gin roku 2015. Traduje se o něm, že jej tvůrci vyrábějí kapku po kapce za méně než polovičního tlaku, který je na vrcholku Mount Everestu, a teploty nižší než bývá na jižním pólu.

Proces výroby je velmi pomalý a komplikovaný, a tak není divu, že je ročně produkováno pouze 36 lahví a do jedné země jich může být prodáno maximálně šest.

Za působivým vzhledem lahví stojí švýcarští designéři Loris & Livia a klenotník Antoine Sandoz, mezi jehož klienty se řadí značky jako Tom Ford, Chanel či De Beers. Lahve jsou ručně foukané v hrabství Cambridgeshire, zátky vyráběné ve Švýcarsku a stříbrné dekorace navrhované, leštěné a ryté v Londýně.

Špetka kaligrafie

Finálním krokem celého procesu je ruční malba japonského písma na lahev, kterou provádí odborník na kaligrafii.

„Jsme nadšeni, že máme Watenši v našem obchodě a jsme si jisti, že to je něco, o čem se bude mluvit. Speciálně v okruhu milovníků ginu,” uvedl ředitel birminghamské pobočky Selfridges Adam Hockney.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám