Hlavní obsah

Nevěstinec nabízí služby zdarma, jeho majitel tím protestuje proti vysokým daním

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitel nevěstince Pascha v rakouském Salcburku se odhodlal k netradičnímu kroku. Naštvalo ho, že musí městu odvádět podle něj příliš vysoké daně, vyhlásil proto, že toto léto se u něj za pití a sexuální služby nebude platit, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nevěstinec v Rakousku chce na protest celé léto nabízet klientům služby zdarmaVideo: Reuters

 
Článek

„Jedná se o protest proti daňovému úřadu. Jsem zvědavý, jak mě zdaní, když tu nebude žádný příjem. Jaké daně si vezmou?“ uvedl majitel podniku Hermann Müller.

Podnikatel vlastní ještě další nevěstince v Rakousku a Německu, kde je prostituce legální a podléhá zdanění, nabídka však platí jen pro Salcburk. Náklady na svou akci kompenzuje z výnosů z ostatních podniků.

Müller podle svých slov odvedl z podniku v Salcburku na daních za poslední dekádu téměř pět miliónů eur (136 miliónů korun). Štve ho, že daňový úřad chce stále víc, nedělá však nic proti ilegální prostituci v ulicích.

Časté kontroly

Jeho krok vyvolal obrovský zájem, před nevěstincem se tak tvořily i fronty. „Bohužel jsme museli poslat stovky lidí pryč, protože máme plno,“ řekl rakouskému listu Kronen Zeitung. Nabídku bezplatného sexu chce nechat v platnosti ještě několik dalších týdnů, protože je to pro něj samozřejmě vynikající reklama.

Pro Kronen Zeitung ještě odmítl jakákoliv obvinění z daňových úniků a obchodování s lidmi. Stěžoval si, že úředníci jeho podnik kontrolují každých 14 dní.

Salcburský daňový úřad se podle agentury Reuters k případu odmítl vyjádřit z důvodu ochrany informací.

Reklama

Výběr článků

Načítám