Hlavní obsah

Muž se chce kvůli kousnutí psem soudit o 40 sextiliónů

Novinky, jky
New York

Žaloby v USA jsou někdy tak nesmyslné, až jsou vlastně tak trochu úsměvné. Příkladem je žaloba muže z New Yorku, který se hodlá soudit o zřejmě největší kompenzaci v dějinách lidstva. Po skupině subjektů žádá celkem dva sextilióny dolarů, tedy v evropské mluvě 40 sextiliónů korun (pro Američany jde o dva undecilliony dolarů). Pokud marně tápete, co je to za číslo, vězte, že po čtyřicítce následuje dalších 36 nul.

Foto: Profimedia.cz

Muž se chce soudit o sumu, která na planetě ani neexistuje.

Článek

O úsměvnosti žaloby hovoří přinejmenším to, že má 22 stránek a je sepsána ručně. Ačkoli byla podána již 11. dubna, americká média o ní informovala až nyní. A za co tedy 62letý Anton Purisima žádá jmění, které by vyřešilo finanční problémy celé zeměkoule?

Purisima tvrdí, že mu byla část prostředníčku ukousnuta psem nakaženým vzteklinou v městském autobuse v New Yorku. Poté si jej prý nedovoleně vyfotil „nějaký čínský pár“ během ošetření v nemocnici. Ve velmi nepřehledné a zmatené žalobě si Purisima stěžuje také na to, že je mu soustavně účtována předražená káva na letišti LaGuardia.

V žalobě mimo jiné stojí, že bolest a další škody, které utrpěl, „nemohou být spraveny penězi“, a vzniklá škoda je tudíž „nevyčíslitelná“. Součástí žaloby je pak mimo jiné fotografie zakrváceného prstu. Purisima tvrdí, že došlo k porušení jeho občanských práv, zranění jeho osoby, diskriminaci na základě původu, odplatě, obtěžování, pokusu o vraždu, záměrnému způsobení emočního stresu a spiknutí za účelem jeho ošizení.

Tolik peněz ani reálně neexistuje

Aby byla představa ucelenější, muž žaluje například město New York, obchod Kmart Store 7749, zdravotnické centrum Hoboken University Medical Center, administrativu letiště LaGuardia, dopravní magistrát New Yorku, pekárnu Au Bon Pain a mnohé další.

Suma, o kterou by se Američan rád soudil, představuje více peněz, než na naší planetě v současné době vůbec existuje. A asi nepřekvapí, že nejde o první žalobu, kterou kdy Purisima podal. Jen v průběhu posledních čtyř let podal žalobu na Čínu, řadu světových bank, mezinárodní nadaci hudby a mnohé další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám