Hlavní obsah

Kevina Spaceyho z dalšího filmu nevymažou. Najednou nevadí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film s Kevinem Spaceym Billionaire Boys Club nebude přetočen, Spaceyho nevymažou a film nebude ani zakázán. V srpnu může do amerických kin. Překvapivá zpráva serveru The Hollywood Reporter jako by ani nepřicházela v éře MeToo.

Foto: Vertical Ent.

Nový film s Kevinem Spaceym Billionaire Boys Club.

Článek

Kvůli Spaceymu nemůže být trestán i zbytek herců, vysvětlil distributor filmu Vertical Entertainment, který ho zatím uvede jen v omezeném počtu kin.

Ve snímku hrají Ansel Elgort, Taron Egerton, Jeremy Irvine či Cary Elwes. Spacey tam má jen malou roličku. Odehrává se v osmdesátých letech v prostředí kalifornských finančních podvodníků. Společnost Vertical Entertainment zdůraznila, že film byl natáčen dávno předtím, než přišla obvinění Spaceyho z údajného sexuálního obtěžování.

„My netolerujeme sexuální obtěžování na žádné úrovni a plně podporujeme jeho oběti. Na druhou stranu dát ten film do kin není ani lehké, ani necitlivé rozhodnutí, ale věříme, že máme dát šanci hercům a stovkám dalším členům štábu, kteří tvrdě pracovali, aby viděli, jak se jejich dílo dostává k publiku,“ uvedla firma.

Minulý rok byl Kevin Spacey kvůli stále nepotvrzeným obviněním vymazán z filmu Všechny prachy světa a nahradil ho Christopher Plummer.

Zároveň se pozastavil seriál House of Cards, kde měl hlavní roli, přepsal se scénář a po pauze pokračoval bez Spaceyho. Ostatní herci jako Robin Wrightová, Michael Kelly, Jayne Atkinsonová, Derek Cecil, Campbell Scott nebo Boris McGiver v něm zůstali.

Vyšetřování se vleče

Italský režisér Bernardo Bertolucci v dubnu 2018 odsoudil profesní likvidaci amerického herce. Uvedl, že když se o vymazání herce z filmu Všechny prachy světa dozvěděl, vzkázal Ridleymu Scottovi, že by se měl stydět. „A pak jsem chtěl okamžitě se Spaceym natočit film,“ dodal italský klasik.

Kevin Spacey nebyl dodnes za nic odsouzen.

Reklama

Výběr článků

Načítám