Hlavní obsah

Karel Roden se objeví v seriálu Princip slasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Dariusz Jablonski natáčel v pražském Karlíně další scény do osmidílné detektivní série Princip slasti. Jde o česko-polsko-ukrajinský projekt, ve kterém jednu z rolí ztvární Karel Roden. Jehož partnery v rolích kriminalistů jsou Małgorzata Buczkowská a Sergej Strelnikov. Na obrazovce se objeví i Aňa Geislerová, Kryštof Hádek, Marek Taclík a Martin Finger.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Dariusz Jablonski a Karel Roden při natáčení

Článek

Příběh začíná na pláži v Oděse, kde turisté objeví v neukotvené loďce nahé a zmrzačené tělo mladé ženy. V ten samý den na nábřeží Visly ve Varšavě odhalí policie další hrůzný nález v kufru opuštěného automobilu. Černá série indicií vražd dívek pokračuje v Praze, kde naleznou herci v průběhu divadelního představení useknutou ženskou paži. Těla obětí a jejich části zanechané pachateli tak donutí ke spolupráci vyšetřovatele ze tří zemí. Zahájí rozsáhlé mezinárodní pátrání; k odhalení pravdy však budou potřebovat více odvahy, než si původně mysleli.

Autorem scénáře je Maciej Maciejewski, který mimo jiné stál za projektem Polda (Glina), diváky i kritikou považovaným za nejlepší polský kriminální seriál všech dob. Režisér Jablonski se producentsky podílel na deseti Českými lvy oceněném snímku Je třeba zabít Sekala režiséra Vladimíra Michálka. „Věřím, že společně tvoříme seriál, který ukáže obrazotvornost naší části Evropy,” uvedl Jablonski.

Podle producentky České televize Kateřiny Ondřejkové je Princip slasti sebevědomou moderní středoevropskou detektivkou, jejíž důmyslný scénář posouvá děj příběhu z Oděsy do Varšavy a Prahy. „Skvělé herecké obsazení a atraktivní prostředí slibují divácky působivou i napínavou podívanou,” dodala.

Natáčení tohoto historicky prvního koprodukčního seriálu východoevropských zemí začalo v Polsku. Po čtyřiceti dnech práce v České republice se štáb přesune do Oděsy, poslední klapka se ozve v polovině dubna. Rodena na tomto projektu upoutalo právě mezinárodní složení štábu. Produkce však nerozděluje na západní a východní. „Profese je stejná všude a hlavně - důležitý je ten výsledek,” řekl novinářům. Seriál Princip slasti se v České televizi objeví už letos na podzim a bude dabován.

Reklama

Výběr článků

Načítám