Hlavní obsah

Že zemře, věděl Bowie tři měsíce

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend přinesl pro hudební scénu zajímavé odhalení. Loni v lednu zesnulý britský zpěvák, skladatel a herec David Bowie se dozvěděl, že zemře, tři měsíce před smrtí. V dokumentu nazvaném David Bowie: The Last Five Years to prozradil režisér videoklipu k Bowieho písni Lazarus Bo Johan Renc.

Foto: Petr Hloušek, Právo

David Bowie zemřel v lednu loňského roku.

Článek

„Řekl jsem, že když se skladba jmenuje Lazarus, měl by ji natáčet v posteli. Vycházel jsem z biblického aspektu, nemělo to nic společného s jeho nemocí. Později jsem zjistil, že během týdne, kdy jsme videoklip točili, se David dozvěděl, že je po všem. Ukončili léčbu a nemoc vyhrála,“ sdělil režisér ve snímku, který v sobotu uvedla v premiéře BBC 2.

O režii dokumentu, jenž mapuje práci na Bowieho posledních dvou albech The Next Day (2013) a Blackstar (2016) a na muzikálu Lazarus, se postaral Francis Whately.

Vydavatelství Columbia Records pak v neděli, v den nedožitých Bowieho sedmdesátých narozenin, uvedlo na trh EP nahrávku s názvem No Plan. Jsou na ní čtyři skladby, které složil pro muzikál Lazarus.

Novinka obsahuje písně Lazarus, Killing A Little Time, When I Met You a No Plan. K poslední jmenované vznikl videoklip, který zveřejnili společně s novým EP. O jeho režii se postaral Tom Hingston.

Bowie nahrál tyto skladby přibližně ve stejnou dobu jako písně na album Blackstar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám