Hlavní obsah

V Arše představí Husa na provázku Smějící se bestie

Parah

V pražském Divadle Archa ve středu začíná přehlídka Smějící se bestie. Jedná se o inscenační sérii brněnského Divadla Husa na provázku. Potrvá do 18. dubna. Projekt nabídne inscenace Fidlowačka aneb Kde domov můj?, Mein Švejk (Operetta. Komedie. Smrt), Bubiland, Myši Natalie Mooshabrové, Směšná interpretace a Dvojí proměna aneb Kuřátko a obilí. Akce je součástí přehlídky Divadlo v pohybu X: Potrhání smíchem.

Foto: DHNP

Směšná interpretace Husy na provázku bude mít v Praze premiéru v neděli

Článek

Úvodní den festivalu mimo jiné nabídne slavnostní zahájení na střeše galerie Černá labuť, improvizační večírek Kabaret u politické mrtvoly nebo koncert ,provázkovské' kapely Stones Beatles.

Prvním dílem projektu Smějící se bestie bude 14. dubna představení Fidlowačka aneb Kde domov můj? v režii Anny Petrželkové, které kritika označila za „krásně prostořeké a zdravě provokativní”. Závěrečná inscenace Dvojí proměna aneb Kuřátko a obilí se podle tvůrců 18. dubna neodehraje pouze v Divadle Archa, ale také v jeho bezprostředním okolí.

Součástí přehlídky bude série takzvaných kabinetů, jejichž část divadlo uvedlo loni v září v Brně. Jde o cyklus diskusí, ve kterých se hosté budou zabývat specifiky tuzemského humoru ve fenoménech, jakými jsou Česká soda, Jára Cimrman, Švejk, Semafor nebo Ztohoven.

Projekt Smějící se bestie navazuje na předchozí inscenační projekty divadla Husa na provázku, kterými byly Sto roků kobry, Perverze v Čechách a Čapek na provázku. V Praze má cyklus světovou premiéru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám